Nederlandse Ambassade in Lissabon, Portugal

Nieuws

1 t/m 10 van 95

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Pitch evenement voor startups!

Hi Startup, wil jij een extra kans om een investeerder te vinden? Doe mee aan het pitch evenement voor startups in Lissabon! Acht veelbelovende startups krijgen het podium, op 9 november 2016 vanaf 18:00 uur, in de residentie van Ambassadeur Govert Bijl de Vroe. De eerste 50 aanmeldingen worden in behandeling genomen, dus ben er vroeg bij!

2 Coming soon: Web Summit Lissabon

Nog even en Lissabon opent haar deuren voor wat Forbes “the best technology conference on the planet” noemt. Van 7 tot 10 november vindt de Web Summit plaats. De Nederlandse Ambassade is sterk vertegenwoordigd: Komt het zien!

4 Web Summit Chill Out

De Nederlands Portugese Kamer van Koophandel organiseert samen met andere bilaterale Kamers van Koophandel en het Portugese platform voor jonge ondernemers, ANJE, in het kader van de Web Summit, een Web Summit Chill Out.

5 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

6 Troonrede 2016

Koning Willem-Alexander heeft in de Ridderzaal de troonrede uitgesproken.

8 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017 - Registreer u voor 1 februari 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen. Daarvoor moet u uzelf eerst registreren bij de gemeente Den Haag, ook als u uzelf al eens eerder heeft geregistreerd voor een verkiezing of referendum.

9 Regionale ecosystemen voor innovatie centraal tijdens WIRE 2016

De Week of Innovative Regions in Europe (WIRE) 2016 gaat op 8 juni van start. Deze conferentie van de Europese Commissie is dit jaar in Eindhoven. Centraal staat de opzet van regionale ecosystemen die open innovatie en nauwe samenwerking moeten bevorderen.

10 Minister Hennis: 'Europa moet volwassen worden'

Wat minister Jeanine Hennis-Plasschaert betreft moet de Europese Unie in juni komen met een allesomvattende strategie. Hierin staat duidelijk hoe Europa omgaat met de steeds complexere en meer verbonden wereld. Hiervoor pleitte de minister vrijdag in Parijs op het seminar 'Europe’s security and Defence; what next?', dat door de Nederlandse ambassade in het kader van het Europees voorzitterschap was georganiseerd.